Marketing

To be able to maintain Jollyroom's position as being the biggest online children's and baby retailer in the Nordics and to at the same time expand into additional European countries, it is paramount that customers have a close relationship with the brand. Jollyroom's Marketing Department and its various sub-departments - SEO/SEM/CRM, Content, Digital Design, Social Media & Influencer Marketing, and Photo – work relentlessly to promote our products, expertise, and presence to both current and future customers. Through, among other things, search engine optimization, social media, our website and different print materials, the Marketing Department focuses on to make Jollyroom the obvious choice in the everyday life of families with children and to become the leading children and baby store in Europe!

Our vacancies

See below for our vacancies within the department. Applications may close before the deadline, so please apply early to avoid disappointment.

Job title
Location
Apply by
Job title: Social Media Manager
On-site
Location: Göteborg
Apply by: 2024-04-24

Social Media Manager till e-handelsbolaget Jollyroom
Har du fått feedback av nära och kära att du ”spenderar alldeles för mycket tid på Tiktok” och går du just nu och nynnar på ”Twin, where have you been”-slingan, då kan vi vara en klassisk match made in heaven. Vi söker en person till en nyskapad roll hos oss som vill vara med och inte bara följa trender – utan skapa dem! Rollen ingår i vår marknadsavdelning och rapporterar direkt till vår CMO. Ansvaret innebär att ta vårt arbete med sociala medier till nästa nivå för att nå våra ambitiösa mål och skapa community-känslan i våra sociala kanaler.

Om rollen
Som vår Social Media Manager är du hjärtat och hjärnan som jobbar med våra sociala medier. I rollen kommer du inte bara att skapa och underhålla våra kanaler med fantastiskt kul och relaterbart innehåll, utan också leda arbetet med att utforska nya idéer och trender. Hos oss är det inte bara tillåtet att tänja på gränserna - det är uppmuntrat. En av våra värderingar är Be Brave och det är en egenskap du behöver besitta för denna roll (mer om det lite längre ner).

Ansvarsområden
Här skulle det kunna stå "Sociala medier punkt". Men vi behöver såklart beskriva ytterligare. Dina arbetsuppgifter kopplat till ditt ansvarsområde är att komma på nya idéer, utföra dessa och sedan följa upp utfallet för att se vad vi ska fortsätta med och vad vi kan lägga på hyllan. Du kommer på sikt ha ett ”eget” team med dig på resan, men till en start är det du som både håller i SoMe-agendan och utför insatserna med hjälp av handplockade studerande som utför sin LIA/praktik. För att summera:

  • Uppdatera våra sociala kanaler med spännande, nytt och fräscht innehåll med målsättningen att följarantalet och engagemanget ska växa rekordsnabbt
  • Komma på nya sätt att öka engagemang och räckvidd
  • Samarbeta med olika avdelningar internt för att lyfta rätt innehåll i rätt tid
  • Konkurrensanalys och målgruppsanalys
  • Följa upp utfall för att veta vad vi gör bra och vad som kan bli bättre
  • Handledaransvar för de som genomför LIA/praktik.

Vem du är
Personligen tror vi som sagt att du är modig. Modig nog för att; kunna utmana status quo, driva genom nya sätt att arbeta och framför allt modig nog för att våga göra fel och lära oss av det. Du är högst troligt en passionerad lagspelare som gillar att samarbeta med olika Jollyroomare på olika avdelningar. Sen måste du självklart ha ett brinnande intresse för att arbeta fulltid med sociala medier, men har du läst så här långt förutsätter vi att så är fallet.

Kvalifikationer

  • Utbildning inom relevant område så som digital marknadsföring, kommunikation etc.
  • Några års erfarenhet av att leda arbete inom digital marknadsföring, projekt och gärna LIA/praktik-studerande
  • Erfarenhet av att skapa innehåll för sociala kanaler
  • Grundläggande kompetens inom Photoshop eller annat bildredigeringsprogram
  • Flytande kunskaper, skriftligt och muntligt, i svenska och engelska.

Det är meriterande att tidigare ha erfarenhet från tillväxtbolag med höga målsättningar och ambitioner.

Vi erbjuder
Entreprenörsdriven verksamhet med stort eget ansvar och varierande uppgifter. Stora möjligheter till karriär och personlig utveckling. Friskvårdsbidrag samt eget nybyggt fullutrustat personalgym onsite i Sörred samt självklart kollektivavtal för alla Jollyroomare.

Upplägg och annan praktisk information

  • Start: Snarast möjligt
  • Omfattning: Heltid tillsvidare (startar med 6 månaders provanställning)
  • Placering: Göteborg, Sörredsvägen 111
  • Kontakt & frågor: Nicole Bellman via nicole.bellman@jollyroom.se 

Blev du ännu mer nyfiken på Jollyroom? Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Instagram!

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser genomför vi tester, referenstagning och bakgrundskontroll.

Vi arbetar löpande med rekryteringen, var gärna snabb med din ansökan.

Vi undanber oss för närvarande samtal från rekryterings- och annonsleverantör.

Meet some of our employees

Follow us on Social Media!